INSPO: XMAS HOME DECORATION

Datum: 21.12.2017 Autor: Irena Vokrojová Kategorie: Blog, Inspo

Dnes v noci mě naše dcera několikrát vzbudila s dotazy za kolik dní to přijde Ježíšek a kdy mají besídku ve škole. Vlastně obě děti jsou již neuvěřitelně natěšené, že se blíží Štědrý den. Mně s tím došlo, že mě čeká ještě dozdobit náš dům. Většinou vše dělám v několika vlnách, takže zbývá již jen to poslední. Připravit slavnostně jídelní stůl, nachystat stromeček a pak již jen zapálit všechny svíčky, které doma najdu.

U jídelního stolu mám ráda barevnou střídmost, protože chci aby vyniklo jídlo. Na druhou stranu si nedokáži představit slavnostní tabuli bez živých větviček, kvalitního skla a nápaditých svícnů.

Naopak u stromečku se tedy vyřádit dovedu. Mám za sebou období, kdy jsme měli pouze ozdoby z vlastnoručně vyrobených perníků. Bylo to i částečně z praktických důvodů, když byly děti hodně malé. Od té doby se můj vkus hóóódně odklonil. I když stále zůstáváme u živého stromku a navíc osvětlení mám po své babičce, kterému je již přes 50 let. A stále skvěle funguje. Hlavní barvu hraje matná vínová společně s vintage stříbrnou. Letos jsem opět nějaké skvosty dokoupila.  Takže výsledek bude opět trochu jiný.

Na závěr až vše dodělám, zapálím co půjde. Naštěstí manžel má slabost pro mou úchylku a děti jí podědily. A protože je dnešek můj poslední pracovní den v tomto týdnu, zítra se na vše s odhodláním mi vlastním vrhnu. Už to vidím, jak večer zalezu s čajem/skleničkou červeného na gauč. Zabalím se do deky a pustím oblíbené vánoční filmy. „Prázdniny“ jsem již viděla, tak budu moc ráda, pokud byste mi do komentáře poradili nějaké typy.

Vám všem přeji krásné Vánoce a hlavně pohodu s těmi, které milujete. Irena

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *