INSPO: PŮLKA PRÁZDNIN ZA NÁMI

Datum: 28.7.2020 Autor: Irena Vokrojová Kategorie: Blog

Měla jsem v plánu si toto léto dát klid od veškerého psaní. Ty měsíce školy s dětmi doma mi vtiskly zvláštní pachuť k psanému textu. Asi jsem se opět cítila jak ve škole. Vyvolávalo to ve mně zvláštní rebelské pocity jak v pubertě, že psát teď fakt nic nebudu. Po měsíci jsem zjistila, že mi to moc chybí. Postrádám jak šanci vám něco „snad zajímavého“ sdělit, ale taky se díky komentářům od vás mnoho dozvědět. Zde je mé malé ohlédnutí za červencem.

Šaty, klobouk a náhrdelník – Lindex

Boty – Vagabon

Hned na začátku měsíce jsme doslova vypadli na jachtu do Chorvatska. Potřebovali jsem uniknout před neustálou masáží médií o pandemii. Když zrovna nebyly špatná čísla, tak se dedukovalo, že opět budou. Když bylo krásně, tak bylo sucho a nebude voda. Jakmile začlo souvisle pršet, tak hrozily povodně atd. atd. V takovém tlaku negativních zpráv se nedá optimisticky žít a život si užívat. Vůbec nejde o to, jak na tom ekonomicky budeme. Vždyť i teď se máme v porovnání s předešlými generacemi báječně a já si toho moc vážím. Výsledkem bylo, že v momentě překročení hranic, jsme na vše zapomněli a jen si užívali přítomné okamžiky. A bylo to úžasné, skvělé a nejlepší. V kontrastu našich starostí za poslední rok až hvězdné. Lidí bylo málo, počasí krásné a my všichni velmi pokorní, protože jsme vnímali výjimečnost celé situace.

Šaty a taška – Lindex

Boty – Hispanitas (prodává Madmazel)

Od návratu se učím užívat si domova. Doma myslím nejen u nás v Čechách, ale opravdu i fyzicky u nás na zahradě a v domě. Je to pro mě velká škola. Náš domov mám fakt ráda, jen kdykoli si v klidu sednu, hned vidím, co musím zase udělat. Kde prorůstá plevel, co ostříhat, že je nutné opět posekat trávu. Asi i proto jsem v minulosti tak ráda vyrážela mimo. Dobrá zpráva je, že se to lepší. Sice máme teď namísto upravených stromů a keřů tak trochu prales, ale je mi to jedno. Klidně do nich koukám a užívám si to. Hůř to nese můj muž, a proto na víkend připravil rodinnou brigádu. Takže plán opalování platí, ale s nůžkami v ruce a kontejnerem v zádech.

Košile – Orsay

Sukně – z Bazaarku

Boty – Vagabond

Taška – Lindex

Brýle – Mat Nat (prodává Urbanlux)

Za poslední dva týdny jsem s dětmi postupně vyrážela na malé výlety. Když nemůžeme být u moře, stejně nás to stahuje k vodě, a proto se často motáme u Vltavy. Důvody jsou různé – trhy na Náplavce, piknik na Střeleckém ostrově, šlapadla na Žofíně, ale cíl zůstává. A opravdu je Praha bez objemu turistů překrásná. Pokud nám zůstane aktuální skvělé počasí, vůbec mi nevadí, že se již letos nikam kromě návštěvy Brna nevydáme. Stejně nestihneme všechny výlety, které bych chtěla zrealizovat. Nechci to zařeknout, ale moc se těším na pár dnů, kdy poprvé v životě odjedou obě naše děti na tábor. Je to naše premiéra, kdy po 13 letech nebudeme mít žádné dítě doma.

Top a kalhoty – Lindex

Taška – The Moshi

Brýle – Ray Ban

Boty – Mango

Doufám, že po přečtení tohoto článku nevyzním jako krkavčí matka, ale neskutečně se těším na těch několik dní srpnové svobody. Nebudu muset řešit co neustále vařit a jak zabavit jedno, druhé nebo obě naše lásky. Snažím se dohnat všechny pracovní resty, abych měla konečně čas na sebe, manžela a kamarádky. Už teď hledám nějakou dobrou knihu, kterou si přečtu. Nechci nic složitého, spíš odpočinkového. Jestli o něčem víte, sem s tím.  Taky si chci po pěti měsících opět dojít na masáž a víc se hýbat. Poslední dny mi nording walking hůlky stojí ladem v koutě. Nejvyšší čas s tím něco udělat. Musím se dostat zpět do formy, neboť od druhé poloviny srpna opět propukne pracovní masakr a to už  čas na srandičky nebude. Mějte krásný srpen… I

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *