TRAVEL: ITALY – RIVA DEL GARDA

Datum: 20.7.2016 Autor: Irena Vokrojová Kategorie: Blog, Travel

IMG_8317

V průběhu léta se náš fashion blog mění tak trochu do travel typu. Je to přirozené, protože jsme nyní dost rozcestované a osobně vnímám, že si to po celém roce práce opravdu zasloužíme. Já jsem s rodinou vycestovala do Itálie. Jelikož jsme to letos pojali trochu více kočovně, pokusím se vám zprostředkovat v nejbližší době tři místa, která z mého pohledu stojí za návštěvu.

IMG_8373

První pro nás již po více než 10 let tradiční zastávkou byla Riva del Garda. Toto jezero je naší srdcovou záležitostí a s manželem jsem se shodli, že ho máme raději nežli moře. Je obrovské svou rozlohou, ale i rozmanitostí. V okolí Riva del Gardy je to sportovní ráj pro surfaře, bikery a milovníky horských tůr a zajištěných cest via ferata. Většinu toho najdete v trojúhelníku Arco, Riva del Garda a Torbole. I my jsme zasvěcovali naše děti. Jedinou nevýhodou této oblasti je hodně proměnlivé počasí, které je ovlivňováno blízkostí hor. Díky větru je zde i studenější voda.  Ale o to se více zde daří vínu.

IMG_8304IMG_8359IMG_8370

A jelikož mým velkým snem je, jednou se přestěhovat a žít  právě v tomto místě, neubránila jsem se vyhlížet náš ideální budoucí domov. Měl by vypadat právě takto – menší byt přímo na břehu Gardy (foto je z Torbole), s velkou terasou (jako má tato paní v rohu) a dobou kavárnou dole pod ní (je z druhé strany domu). Prostě pohádka.

Po tomto místě jsme se posunuli směrem na jih do Sirmione. Další krásné město na břehu jezera Garda.

Znáte vy někdo Gardu?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *