HOME: FIALOVÁ JE BARVA ROKU 2018

Datum: 8.3.2018 Autor: Irena Vokrojová Kategorie: Blog, Home

Seznamte se s barvu tohoto roku. Je jí Ultra Violet neboli vesmírně fialová (jak jsem si jí osobně pojmenovala). Barvy jsou jedním z pojítek módy a home dekoru, což právě barva roku potvrzuje. Pantone Institut jí každoročně vyhlašuje nejen pro oblast módy a home dekoru, ale i pro kosmetický průmysl a grafický design.

Prince, David Bowie nebo Jimi Hendrix manifestovali fialovou svou individualitu a nekonformnost

Podle Pantone Institutu, který každoročně barvu roku vyhlašuje, představuje fialová tajemství vesmíru, nekonečnost oblohy a touhu objevovat. Historicky byla fialová považována za barvu duchovní sféry a dodnes je spojována s meditacemi a relaxací. V designu je to výrazná, provokativní barva, která symbolizuje luxus, sebevědomí a odvahu jít proti proudu.

Snad nejluxusněji vypadá fialová spolu se zlatou a černou  

Barva roku již dávno není jen barvou, která bude dominovat kolekcím módních domů a designových značek. Stala se jakýmsi poselstvím, obrazem toho, co budeme v daném roce potřebovat. Letos to má být naše intuice, odvážné tvůrčí myšlení a spiritualita. Takže vám přeji, ať vás fialová provází na cestě k duševní rovnováze, objevování a vyjádření sama sebe. Zkuste si jí alespoň v malých dávkách pustit do života a sledujte, co vám přinese.

1. Látka Amazilia, Harlequin; 2. Křeslo Paolo Bellutti, Bonami; 3. Lustr Dolti, Lucide; 4. Květináč Cozies Knit, Keter; 5. Koberec Kelim, Kare; 6. Svíčky Rustic, Butlers; 7. Stolek s podnosem, Butlers; 8. Váza Swing, Norman Copenhagen; 9. Světelný řetěz Trinidad, Bonami; 10. Tapeta Matisse Leaf, Sanderson; 11. Povlak na polštář, Bella Rose; 12. Podnožka Guy Laroche, Bonami   

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *