INSPO: BAZAAREK BYL NEUVĚŘITELNÝ (recept na Bazaarkový koláč)

Datum: 3.6.2019 Autor: Irena Vokrojová Kategorie: Blog, Fashion, Inspo

Již je to týden, kdy v sobotu proběhl další kulový blesk v podání 9.tého ročníku „Outfitmania Bazaarku“. Chtěla jsem vám fotky z něj zprostředkovat dřív, protože jsem je od naší úžasné fotografky Nikol Ramešové měla hned následují úterý. Ale neměla jsem sil je v klidu projít a přidat k nim pár smysluplných slov. Doufám, že vnímáte stejně jako já, že pokaždé se malinko posuneme a vylepšíme. Snažila jsem se od vás zboží přebírat již 14 dní dopředu, aby to nebyl takový objem naráz. Moc mi to pomohlo. Dokonce jsem se poslední noci před akcí v klidu vyspala. Vlasta, Roberta a Monika byly neuvěřitelně obětavé jak v přípravách, tak i v průběhu Bazaarku samotného. Bez vás by to rozhodně neklaplo. Navíc mi byly úžasnou oporou kamarádky: Nat, Martina, Markéta a Peťa, které kromě mnoho dalších věcí pomohly v závěru vše sklidit zpět do tašek.

Vše proběhlo neskutečně hladce a celá akce nabrala ještě větších rozměrů. Zboží, které se díky vaší úžasné podpoře vrátilo zpět do oběhu, bylo za více než 140 tisíc korun (v našich prodejních cenách, které jsou hluboko pod výrobními náklady). Návštěvnost bylo neskutečná, a proto se všechny lahve prossecca vyprázdnily. A že jich několik desítek bylo. Dostali jsme od Jany báječný koláč, který zmizel reketovou rychlostí. Hned několik s vás žádalo o recept. Proto jsem poprosila autorku o vyzrazení výrobního tajemství. Souhlasila a já vám ho tady mohu sdílet:

Bazaarkový koláč

Žmolenka

  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 0,5 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Náplň

  • 2 tvarohy (vaničkové, ale klidně může být i ten balený)
  • 3 dcl mléka
  • 1 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr

Všechny přísady na žmolenku zpracujeme a asi 2/3 žmolenky dáme na vymazaný a vysypaný plech/formu. V mém případě taková ta kulatá (musí být trochu vyšší, aby to nepřeteklo – odhaduji  průměr 30 cm / výška 4 cm). Věci na náplň smícháme. Je to opravdu řídké, tak se nelekněte 😊Nalijeme na žmolenku. Na to jsem dala čerstvé meruňky a kompotované broskve (ale ještě lepší jsou švestky, výborná je i rebarbora, višně, prostě cokoliv kyselejšího). Posypeme skořicí a trochou hnědého cukru. Na závěr posypeme zbytkem žmolenky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pozvolna pečeme. Čas přesně nevím – až je to nahoře hnědé a „neklepe“ se to. Odhaduji, že tak hodinu, ale jistá si úplně nejsem 😊

Dále jsem chtěla poděkovat za podporu Společnosti DUHA, které jsme mohli díky vaší podpoře věnovat více jak 8 000 korun. Osobně nás navíc navštívila ředitelka paní Eva Brožová.

V neděli večer, kdy píši tento článek, je vše za námi. Zboží je kompletně i s pěnězi vráceno klientkám. Doma v garáži čekají na svůj odvoz jen prázdné stojany. Hřeje mě u srdce skvělý pocit, že dobré úmysly jsou po zásluze odměněny. Mou odměnou je vaše podpora. Je vás stále víc, které na Bazaarek chodíte a navíc ty, které přišly na první ročník chodí stále a pochvalují si ho. Snad vám další fotky tu skělou atmoféru připomenou a já se na vás budu na podzim (zřejmě začátkem října) opět těšit.

Moc, moc díky a na podzim se opět uvidíme…..

Komentáře: 2

  1. Milá Ireno, moc děkuji nejen za DUHU🤗 Hlavně za tvou úžasnou energii,kterou rozdáváš všem kolem sebe a dokážeš získat pro dobrou věc! Ať se Bazaarku daří👗👠👜

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *