INSPO: JAK SE ZNOVU A ZNOVU NAKOPNOUT?

Datum: 15.3.2021 Autor: Irena Vokrojová Kategorie: Blog, Inspo

Půlka března je za námi a jaro se konečně blíží. Každý den zalitý sluncem mě naplňuje optimismem, že s příchodem teplého počasí se vše k dobrému obrátí. Dávka vitamínu D se přenese i do našich hlav a znovu nastartujeme vnitřní sílu s tím vším nějak bojovat. Jak já bych opět ráda psala a mluvila jen o krásných věcech, jako jsou jarní trendy. Ale nebojte se, přijde to. Už o nich pro vás chystám nová videa na sociální sítě.

Myslela jsem, že touto dobou je již budu mít hotová, ale nejsou. Nějak mi teď nepřichází ta pravá inspirace a vůbec jsem celkově mnohem víc lenivá, než jak se znám. Myslím, že je to nedostatkem pozitivních zpráv a doběhem zimního období. Také ta každodenní rutina v podobě domácí výuky dětí, neustálého vaření, péče o mého otce a úklid domu je ubíjející. Nechci si tu stěžovat, protože je mi jasné, že jste na tom podobně. Naopak jsem vás chtěla inspirovat, jak s tím více či méně úspěšně bojuji.

Můj nakopávací návod:

  1. Držím si rutinu pohybu. Celý život sportuji a uvolněný endorfin po, mi pomáhá k lepší náladě. Také při sportu samotném mě často napadají nové kreativní nápady. Navíc to, že se hýbu je jediná šance jak se ještě vejít do svého oblečení. Ráda vařím a jím. Ale mnohem radši si obléknu oblíbené kousky. Je to nekonečný boj, co vám budu nalhávat.
  2. Snažím se neustále něco vytvářet a vymýšlet. Většinou to končí různými drobnými úpravami a úklidem našeho domu. Naposledy to byla rekonstrukce sklepa na natáčecí studio. Nebo se ponořím do menších projektů v rámci své stylingové práce. Každá nová fotka a video, na které přijde váš komentář, mě neskutečně nakopnou.
  3. Podporuji ostatní jak je to jen možné. Vysledovala jsem, že tato těžká doba velmi rozdělila společnost. Nejen názorem na Covid samotný, ale i na jeho dopad do ekonomické situace každého z nás. Přijde mi jako bývalého manažera velkého korporátu nespravedlivé, že nejvíce to odnášejí právě malí podnikatelé. Ti, co našli odvahu jít za svým snem, dřít a často jít do velkých rizik. Proto se snažím co nejvíc ukázat a vysvětlit, co u nás v Čechách umíme. Jak šikovné lidi tu máme, abyste nemuseli nakupovat na zahraničních e-shopech, ale třeba právě u nich.
  4. Pečuji a motivuji. Pečuji o svého starého otce. Motivuji naše děti, aby nevzdávali distanční výuku, ačkoli s narůstajícím časem je to horší a horší. Chybí jim kolektiv a nenáviděná rutina kamenné školy, kterou by teď nadšeně vyměnily za sezení u počítače. Snažím se podporovat manžela, který nese velkou tíhu zavřeného celého maloobchodního businessu firmy, kde pracuje. Jsem zde kdykoli  pro své klienty/klientky s radou, nebo pomocí. Je mi jasné, že všichni to máme těžké. Takže pokud si chce někdo udělat alespoň malou radost, je mi potěšením být u toho. 
  5. Jsem vděčná za každou práci. Miluji svou práci a jsem odhodlaná tuhle dobu zvládnout. Čas prověří, kdo je schopný po všech stránkach (odhodlání, pracovitost, schopnost učit se novým věcem, umění vidět a chytnou se nových příležitostí) to přežít a zvítězit. Proto vítám všechny nové výzvy.  Svět módy po pandemii rozhodně nebude stejný jako před ní. Možná je to i dobře. Chci se toho teď co nejvíc naučit a být na ty nové zítřky připravená.

Nevím, zda jsem svůj přístup jak se každý den znovu a znovu nakopnout nepodala příliš dokonale. Protože to já rozhodně nejsem. Často jsou mé emoce nahoru a dolů. Doufám, ale že si v návodu najdete něco, co by vám mohlo pomoci. Nesmíme se vzdávat. Není poražených. Je jen těch, kteří to vzdali…..

Kabát – Markéta Kopecká Reetimee

Kožené kalhoty – Lula Vintage

Kabelka – Gucci

Top – Intimissimi

Boty – Isabel Marant

Baret – Tonak

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *