INSPO: PŮLKA PRÁZDNIN ZA NÁMI

Datum: 26.7.2022 Autor: Irena Vokrojová Kategorie: Blog, Fashion, Inspo

Neskutečně letošní prázdniny letí. Dala jsem si za cíl, že udělám maximum pro mentální a fyzický odpočinek a také pro  svou pracovní inspiraci. Negativních zpráv bude na podzim a v zimě dost, proto je třeba být po všech stránkách fit a nad věcí. Nechci se chvástat, ale ono se mi to daří….

Rozhodla jsem se opět víc cestovat. Začalo to skvělým výletem s mou Marti do Budapešti, pak následovala rodinná dovolená v Polsku a poté dámská jízda s dcerou + její kamarádkou Bárou a mou Míšou v Itálii.

Ono to teď vypadá, že nic nedělám. Pravdou je, že většinou zmizím jen na několik dní (maximálně týden) a pak se vrátím hned zpět do pracovního procesu. Čeká tady na mě  mnoho krásných  spoluprací a projektů. Začalo to mega jízdou v Elle Beauty Lounge  na filmovém festivalu v Karlových Varech, jejíž vzpomínky mám dost v oparu. Pracovat 14 hodin s takovým nasazením v kuse několik dní za sebou není žádná strana. Rozhodně to ale stálo za to a od té doby to podobně pokračuje.

Velkou pracovní výzvou pro mě bylo focení vlastního muže. Bylo to poprvé, kdy jsme se potkali „na place“ a bylo to jedním slovem boží. Moc jsem si to užili a musela jsem uznat, že mám doma nejen gentlemana, skvělého tátu a charismatického muže, ale i fakt šikovného modela…

Zasloužené chvilky letního klidu trávím co nejvíc s přáteli, čtením nebo neustálým hledáním nové inspiraci online. To je ta výhoda, když už děti povyrostou a jsou také rády bez matky. Trvalo to mnoho let a teď je super, že jsem rádi spolu ale i bez sebe. Pokud už to máte podobně, nechám tu svou inspiraci, kam v Praze uniknout od tepla a ruchu na kávu nebo skvělý oběd. Miluji kavárnu STYL A INTERIÉR.  Je ve Vodičkové ulici hned kousek od Václavského náměstí a jestli ji neznáte, tak určitě musíte zajít. Jeho skrytá perla uvnitř rušného města. Jestli znáte podobná místa, prosím sem s nimi. Budu za ně vděčná.

A když jsem u těch doporučení mám ještě dvě, se kterými bych se ráda podělila. V Itálii jsem dočetla nádherný autobiografický příběh Michele Obama. Velmi přirozeně popisuje svůj život od dětství až po období první dámy USA. Krásně zachycuje silná společenská témata jako je rasová diskriminace, nerovnost žen a mužů, komplikovaná role matky x kariéra a  podpora úspěšného manžela. Díky ní je možné nahlédnout do zákulisí komplikovaného života takto úspěšných a přesto v něčem velmi obyčejných lidí. Je třeba si vyčlenit čas na 500 stránek, ale určitě vás to chytne.

Mě při procházkách italskými ulicemi chytla potřeba koupě originálních slunečních brýlí. Ne, nejsem v nouzi. Ale dobrých brýlí není dost, protože mé zacházení s nimi na pláži v písku je trestu hodné. A tak jsem rozjela pátrací akci po jemných dámských brýlích. Bohužel přes velkou nabídku v benátských kamenných obchodech mě nic neoslovilo. Buď to bylo příliš extravagantní, nebo totálně mimo můj rozpočet. Cestou domů v autě  na mě vypadla  online nabídka na Zalando Lounge. Mám je. Přesněji řečeno jede ke mně balíček s novými kráskami. Navíc jsem se tady zamilovala i do pár bytových kousků k nám na zahradu, tak to nebyl určitě poslední nákup. Jen je třeba ty okamžiky štěstí dávkovat. Užívejte si ty nejkrásnější letní dny plné  zážitků a pohody. Není lepší čas na dočerpání energie. Všichni si ji zasloužíme plnými doušky. Irena

 

Komentáře: 4

  1. Ireno, chválím krásné letní outfity. Také bych se v nich cítila dobře. Podobných brýlí jsem viděla v Itálii opravdu hodně, jen se na ně necítím. A ten klobouček… miluji klobouky, jen nemám dostatek odvahy je nosit :-)
    Díky za tip na Zalando Lounge, ráda se podívám.
    Přeji pěkný zbytek prázdnin a budu se těšit na podzimní příspěvky a vstupy v Sama doma.
    Jitka
    A jen tak mimochodem: Ještě jednou děkuji za tipy na jarní nákupy. Moc jsem si to užila.

    1. Jitko, moc děkuju za krásnou zprávu. Nebojte se občas zaexperimentovat. Třeba Vás ta změna překvapí s otevře jiné obzory 😉. Irena

  2. Jo, životopis Michelle Obama je skvělý! Je z něj cítit obrovská lidskost. Také se mi kniha líbila. 🙂

  3. Stylové oblečení? Vytvořte si krásný komplet, zkombinujte elegantní dámské kalhoty nebo sukni s jednou z našich módních a vkusných halenek. Stejnorodý outfit můžete sestavit z oblečení ve stejných barvách, např. černá halenka s dlouhými rukávy a jemnými průramky + černé úzké kalhoty + kozačky. Pokud dáváte přednost barevnějšímu oblečení, zkombinujte elegantní halenku se vzorem nebo halenku ve fialové či bílé barvě s oblíbeným spodním dílem a botami na podpatku. I jednoduché, ležérní kalhoty a elegantní halenka mohou vytvořit ten nejstylovější vzhled!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *