OUTFIT: DLOUHO OČEKÁVANÝ KABÁT

Datum: 16.1.2020 Autor: Irena Vokrojová Kategorie: Blog, Fashion

Minulé jsme si udělaly spolu s mými dvěma kamarádkami Martinou a Markétou cestu do slunné  Verony. Kromě odpočívání u jezera Garda, pojídání skvělého jídla, popíjení úžasného vína a procházení se po místních pamětihodnostech, jsme sem jeli také za inspirací a nákupem jedinečných látek. Návštěva takového obchodu je zážitek sám o sobě. Výběr byl úchvatný a paní majitelka, které mohlo být přes 60 let, byla odbornice/obchodnice na slovo vzatá. Našla nám ty nejkrásnější a také přirozeně ty nejdražší látky, které se zde daly pořídit. Vezly jsme si je domu právem jako poklad.

Po návratu domů bohužel pár měsíců nebyl čas a správné rozpoložení na tvorbu mého kabátu. Ale jakmile čas dozrál vrhla se Reetimee (značka Markéty Kopecké) přímo do návrhů. Hodně jsme kresby a následnou maketu rozebíraly, aby výsledek byl nejen krásný, ale hlavně ten pravý pro mé využití, postavu a osobnost.  Na věcech přímo na míru je kromě výsledku úžasný ten proces, kdy z obrázku postupně vzniká prototyp. To je reálný kus oblečení, ale z náhradního materiálu. Jakmile se přesný střih doladí, střihne se do látky a vzniká originál.

Následovalo mnoho hodin šití (hodně i ručního) a  několik zkoušek.  Poté přišel den, zazvonil zvonec a   pohádky byl konec. Já si domů odnesla krásný kašmírový kabát, který váží snad maximálně kilogram. Čas při výrobě jsem využila na ladění doplňků. Kabát mohu nosit s ale i bez pásku. Pořídila jsem hned dva – černý a béžový s hadím vzorem. K nim černé a béžové dlouhé kožené rukavice. Navíc mi teď Markéta ještě dodělává jeden pásek ze stejné látky. Takže varianty budou nakonec čtyři. Přestože si tento kousek mého šatníku dal načas a je jedním z nejdražších, bude a vlastně již teď je jeden z nejoblíbenějších. Nebojte si počkat a investovat do svého originálu.

Kabát – Reetimee (Markéta Kopecká)

Pásek – Roji (Jitka Ročňová)

Rolák – COS

Kalhoty – Lindex

Boty – Tezyo

Kabelka – Felicity bags

Rukavice – Pietro Filipi

 

 

 

Komentáře: 2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *