INSPO: TOLIK SE TOHO UDÁLO….

Datum: 2.9.2021 Autor: Irena Vokrojová Kategorie: Blog, Fashion, Inspo

Cíleně jsem si přes prázdniny dávala pauzu od psaní na blog. To, že jsem stále na živu bylo poznat jen na Instagramu a občas Facebooku. Po měsících nedostatku jakékoli inspirace, jsem se rozhodla pro léto plné cestování a dobíjení pozitivní energie. A to se také báječně povedlo. Viděla jsem mnoho krásných míst a potkala nádherné lidi jak po jejich vnější fyzické, tak i vnitřní duševní stránce. Pravdou je, že tyto obě naše polohy spolu velmi úzce souvisí a nedají se od sebe oddělit. Pokud jedna chybí, druhá často nefunguje.

Při psaní tohoto článku odbíhám hned k několika citacím, které si ode mě redakce vyžádaly. Ačkoli jsou to rozdílné otázky, mají společného jmenovatele. Vždy se ode mě očekává vyjádření: “ Jak se změnil styl žen a mužů po Covid pandemii“. Ačkoli je mi jasné, že stále není vše 100%ně za námi, věřím, že s letošním podzimem se již budeme vracet do normálního života. Je to zatraceně potřeba. Nechci nikoho soudit, nebo co více odsuzovat. Pravdou však je, že jsme se o sebe plošně přestali starat. Nikdy jsme v naší krajině nebyli masters v sebeprezentaci, ale teď je to tragédie. Volím záměrně taková slova, abyste se nad tím zamysleli. Kolik máte vedle sebe upravených a inspirativních lidí? Baví vás se dívat na lidi na ulicích? Kdy naposledy jste potkali někoho oblečeného tak, že jste měli chuť se zeptat, kam chodí nakupovat?

Více o letní Itálii TADY

Za sebe mohu s klidným svědomím ne příliš taktně odpovědět. Kdybych nepracovala v módě a pravidelně nepotkávala kolegy, celebrity, influencery a mé věrné zákaznice, bylo by to při poslední návštěvě Itálie. Ne, nemá to nic společného s mou láskou k této krajině. Má to co do činění s námi, tady v Čechách. Mnohem víc nám záleží na kvantitě, než na kvalitě. Raději investujeme své úspory do aut, techniky, domovů, než sami do sebe. Přitom se sebou trávíme mnohem víc času, než ve své vlastní posteli, nebo u svého počítače. Na sebe se musíme dívat každé ráno do zrcadla a svůj osobní dobrý/špatný pocit s sebou taháme celý den. A víte co, ti Italové se na sebe nevypr… Neviděla jsem nikoho, kdo by si stěžoval, že musel kvůli nedostatku pohybu v Covidu ztloustnout a teď nemá co na sebe. Potkala jsem lidi, kteří střídmě a dobře jedli a snažili se v každém věku si udržet pohyb. Každý den se pěkně oblékli a upravili. Možná z toho pramení jejich nakažlivá dobrá nálada. Co myslíte?

Abych nekřivdila, Covid opravdu změnil módu a styl jako takový. Je znát velký propad formálního oblečení jako jsou obleky a kostýmy. Potkávám mnohem méně žen v podpatcích. Firmy se ozývají, že neví co mají dělat s příchodem lidí do práce a potřebují upravit Dress Code. Z toho mám velkou radost. Mohu pomáhat velkým změnám. Přirozeně nyní více inklinujeme ke sportovnějšímu oblečení a volnějším střihům. To samo o sobě určitě není špatně. Díky dobrému stylingu mohou tyto prvky vytvořit velmi zajímavé outfity. Navíc módní značky své kolekce tomuto trendu přizpůsobily a je z čeho vybírat. Ale začíná být nouze o krásné kousky. Celkově se trh módy zpomalil a vyrábí se méně. A to je dobře. Jen je teď nutné víc hledat a na nic nečekat.

Jak jsem hledala inspiraci ZDE.

Celé léto jsem přemýšlela, co bych chtěla tento podzim a zimu udělat jinak a víc. A už v tom mám jasno. Chci všem, kteří/které  hledají odvahu a motivaci  se znovu najít, být oporou a pomocnou rukou. Zkuste si dopřát víc péče sami o sebe. Coby ateista, bohužel nevěřím v další šanci. Kdy jindy začít než teď. Jako malou ochutnávku pro vás s mou kamarádkou a Makeup artistkou Petrou Soukupovou připravujeme na 21.září v podvečer (17-20.00) „RESTART  STYLU – aneb čas SAMY pro SEBE“ plný návodů od péče o sebe, make-up až po oblékání. Předáme vám kromě svého odborného know how i vlastní zkušenosti z tohoto náročného období. I my jsme ženy, které se snaží o sebe starat a někdy to jde lépe a někdy ne. Během pár dnů vám dodáme detaily. Ale již nyní si můžete přímo u mě rezervovat místa, protože kapacita je omezená. Jednotný vstup je Kč 1 000,- . Na místě budou připravené bublinky a malé občerstvení, protože to k dobré náladě prostě patří.

Na závěr bych chtěla všem mamkám popřát pevné nervy při náročném začátku školního roku. Ty, které nemusí naše školství řešit závidím a doufám, že si užijete ještě pár krásných slunných zářijových dní. Sluníčkový optimismus budeme všichni později v podzimních plískanicích potřebovat. A to nejdůležitější: „Prosím, při té péči o všechny ostatní nezapomeňte na sebe!“ Nepodceňujte svůj zevnějšek. Vytváří až 80% prvního dojmu, kterým na okolí působíme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *