INSPO: Velikonoce jsou za námi a co se zbylými vajíčky

Datum: 25.4.2019 Autor: Irena Vokrojová Kategorie: Blog, Home, Inspo

Velikonoce jsou za námi. Jako každý rok mi ale i letos utekly příliš rychle. Poslední dobou si všechny tradice více užívám a na těch velikonočních mám nejraději tu dobu před nimi, kdy s dětmi vyrábíme dekorace a barvíme vajíčka. Při koledě pak většinu kraslic rozdáme, a naopak se nám jiné vrátí v pomlázce. A jako každý rok touhle dobou opět řeším, co se zbylými vajíčky. Některá jsou tak pěkná, že je mi líto malované skořápky vyhodit, a navíc mě pohled na barevná vajíčka baví a chci si je ještě chvíli užít. Jestli jste na tom stejně, možná vám přijde vhod několik tipů na to, co s nimi letos provedu já.  

Bílá i barevná vajíčka udělají ve váze velkou parádu 

Vajíčka natvrdo můžete tentokrát místo do lednice naskládat do větší vázy a doplnit větvičkami kočiček, bezu nebo zlatého deště.  Pokud máte kraslice už s pentličkou, můžete je na větvičky i zavěsit. Já jich letos vyfouklých nemám tolik, takže na větvičky pověsím i umělá vajíčka a veselá jarní dekorace bude na světě.

Ze skořápek si můžete vytvořit netradiční čajové svíčky

Pokud se vám vajíčka při foukání rozbijí, můžete skořápky využít jako svícínky pro svíčky. Já jsem do čistých skořápek dala zbytek čajové svíčky bez hliníkového obalu, která se při hoření roztekla a skořápku vyplnila. Zachovalé skořápky bez čepiček lze využít také jako mističky na čerstvé květinky nebo bylinky. Já jsem tenhle trik letos hojně využila po několika nepovedených pokusech vyfouknout vajíčka pro děti do školky. 😊   

Prasklé skořápky poslouží jako dočasné vázičky

Barevná vajíčka vytvoří zajímavou dekoraci zavěšená na okně. Vajíčka je potřeba pořádně přichytit k pentličce, ideálně je celé dokola olepte. Vajíčka natvrdo jsou sama o sobě dost těžká, takže se vám nebudou na okně příliš kymácet. Vyfouklá vajíčka je lepší před zavěšením zatížit, na což můžete opět využít malé květinky. Tím si na okně vytvoříte rozkvetlou jarní minizahrádku. 

Oblé tvary vajíček a jarní květinky jsou pro sebe jako stvořené

Ať už ale uděláte s vajíčky cokoli, jejich konzumaci i dekorování si báječně užijte! 

Fotografie zdroj: Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *