TRAVEL: MILOVANÁ ITÁLIE

Datum: 18.6.2018 Autor: Irena Vokrojová Kategorie: Blog, Travel

Včera tomu bylo týden, kdy jsem se vrátila z rychlo výletu do Itálie. Nebylo to nic dlouhodobě plánovaného. Přibližně před 3 týdny jsem došla do bodu, že potřebuji nutně z Čech vypadnout. Občas se mi to stává, ale zase pod tíhou povinností musí odeznít. Tentokrát jsem si dovolila ten luxus poslechnout své srdce, a po dohodě s manželem jsem vzala kamarádky Markétu  (skvělá návrhářka) a Martinu (bývalá kolegyně z dob korporátu) na trip. Vyrazily jsem ve čtvrtek v podvečer a pátek brzo ráno jsme již pozorovaly východ slunce v Riva del Garda. Celý den jsme poté věnovaly procházkám po krásách Verony, spojenými s nákupem jedinečných látek. Večeři jsme si daly již v Sirmione, kde byl i cíl naší výpravy.

Po zaslouženém spánku patřila sobota zevlování a inspiraci. V reálu jsme se opalovaly na pláži, popíjely vínko a pozorovaly lidi a okolí. A že je na co se koukat. Dospěly jsme k názoru, že téměř na každém je zde něco zajímavého. Ať je to jeho osobnost, nebo jen boty. Neskutečně jsem si odpočinula a do hlavy, foťáku a telefonu si uložila spoustů krásných obrázků na pozdější využití. Večer jsme završily nákupy a večeří v přilehlém Desenzano. Snad pochopíte, že je téměř povinnost si alespoň jeden pár obuvi dovést.

V neděli jsem již musely zpět. Přestože cesta přes den trvala o něco déle, měly jsme se neustále o čem bavit a vzájemně si sdělovat názory na určité životní situace a rozhodnutí. Byla to tak příjemná ženská a zároveň velmi dospělá energie. Žádné zbytečné emoce, nikdo se neurážel, ba naopak jsem se vzájmně vybízely k názorům na sebe samou. Proto mám jasno, že na podzim opět vyrážíme na další dámskou jízdu. Kam a kdy, zatím není známo. Co ale tuším, že to určitě bude za hranice. Baví mě ty  národností rozdíly a to nejen v oblékání. Upřímně, když jsme v Rozvadově překročily hranice a zastavily jsme na krátkou přestávku, padla na mě deprese z kolemjdoucích. Ten náš nezájem o zevnějšek mě až děsí.Ale snažím se to vidět pozitivně. Pokud bychom na tom byli stejně jako italové, neměla bych co dělat.

Krásný začátek nového týdne a pokud se chystáte na dovolenou, moc přeji ať si ji užijete minimálně tak skvěle, jako my ty 3 dny.

 

Komentáře: 3

  1. Pěkný příběh, výborný nápad – krátká zahraniční dámská oddechovka. Ireno, super, fandím ti! ;-)

  2. Irenko, to by mělo být povinností dámské výlety..😊🍀moc vám to všem sluší…
    Krásné letní dny…🌞🌻Olina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *